12:35 - 13:00
Panelbeszélgetés

A turizmus újhullámain

Ebben a panelbeszélgetésben különböző prognózisok, trendek és előrejelzések kerülnek megvitatásra. Számos elemzés napvilágot látott már, hogy mi várható a koronavírus járvány után, de ezek valóban beigazolódtak? Mit láthatunk most, mit hozhat a jövő a jelenlegi piaci körülményeket figyelembe véve? Ezt és hasonló kérdéseket vitatunk meg szakértők segítségével.

Előadók:
 • Bagyánszki Éva – Head of data - Nitro Sales \ Marketing
  Az adatok és a tények szerelmese. Több multinacionális vállalatnál dolgozott különböző ágazatokban insight managerként, ahol lassan 20 éves piackutatási tapasztalatát is hasznosította. Stratégiai gondolkodása mindig az adatokból kirajzolódó mintákra és lehetőségekre épül. Az adatvezérelt és ügyfélközpontú működés elkötelezett híve, ezt tanítja a Kürt Akadémia Intelligens marketing tanfolyamán is. A Nitro adatcsapatának vezetőjeként 2 éve stratégiai tervezéssel, adatelemzéssel, piackutatások megtervezésével és kivitelezésével támogatja az ügyfeleket a piacaik és ügyfeleik jobb megértésében, az adatvezérelt gondolkodásmód elsajátításában.
 • Ilyés Noémi – Innovációs programigazgató - CheckINN
  A CheckINN Turisztikai Innovációsmenedzsment Kft. innovációs programigazgatója, és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány turisztikai szakértője. Végzettségét a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte, mint turisztikai közgazdász. Közel 10 éves szakmai tapasztalata leginkább turisztikai projektek menedzseléséhez és a nemzetközi turizmushoz kötődik, amelyet az MTSZA előtt a Külgazdasági és Külügyminisztériumban kamatoztatott a turizmusdiplomácia területén. Kiemelt szakterülete a hazai és nemzetközi turizmus gazdaságtan. Több kutatási projekt résztvevője, jelenleg a turisztikai innovációk témájában kutat. A CheckINN csapatával különböző turisztikai ötletek toborzásán és tehetséggondozó program megvalósításán dolgozik.
 • Takács Márton – Hotel és turizmus nemzetközi iparági vezető - Moore Global
  Márton szakterülete a szállodafejlesztés, a globális turisztikai trendek, valamint a turizmusfejlesztési stratégiák. Több, mint 100 hotelfejlesztési projektben vett részt nemzetközileg ingatlanfejlesztők és finanszírozók megbízásából. Márton szoros kapcsolatban áll a világ vezető szállodai és vendéglátóipari márkáival, tanácsadást nyújt szállodatulajdonosok és ingatlanbefektetők számára. Szenvedélyesen érdeklődik a szálloda- és szabadidőipar iránt, összekapcsolja az iparág szereplőit, világos jövőképet és új megközelítéseket hozva az asztalhoz.
 • Czene Eszter – Megbízott kutatási igazgató - Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt.
  A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízott kutatási igazgatója. 2017-ben csatlakozott az MTÜ kutatási területéhez, ahol számos projekten dolgozott az elmúlt öt évben, elemzésekkel és piackutatásokkal segítette a szektor fejlődését. Részt vett a Nemzeti Turizmusfejlesztési Stratégia 2030 és a Turizmus 2.0 dokumentum kidolgozásában, valamint közreműködött a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) bevezetésében. Jelenleg a magyar turizmuságazat stratégiájának egyik legfontosabb pillérén, az adatvezérelt turizmusirányítás megvalósításán dolgozik, mely alapvetően határozza meg a turisztikai szektor fejlődését 2030-ig, és várhatóan azon túl is.

Programok 2022