13:00 - 13:25
Panelbeszélgetés

A jövő közlekedése

A közlekedés, mobilitás elengedhetetlen része a turizmusnak. Ez számos dologból tevődik össze, mint például infrastruktúra, okos rendszerek, különböző összeköttetések, hálózatok és persze élő munkaerő, akik segítsége elengedhetetlen a helyváltoztatáshoz. Ebben a panelbeszélgetésben szó esik arról, hogy hogyan kapcsolódik mindez a turizmus, milyen kihívásokkal kell napjainkban szembenézni akár a fenntarthatóság, akár a munkaerőszervezés és toborzás kapcsán, vagyis, hogy milyen is lesz a jövő közlekedése?

Előadók:
  • Alkér Zoltán – Infrastruktúra vezérigazgató-helyettes - MVM Zrt.
    Alkér Zoltán az MVM infrastruktúra vezérigazgató-helyetteseként felelős az MVM Zrt. tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó áram-, gáz- és távközlési hálózati társaságok, valamint a villamos- és földgáz alapú közlekedés energiaellátó rendszereinek kiépítéséért, működtetéséért és a gázmérő gyártásért felelős társaságok hatékony működtetéséért. Irányításával az állami tulajdonba került NKM Földgázhálózati, az NKM Észak-Dél Földgázhálózati és az NKM Áramhálózati társaságok átalakultak, összehangolt működésükkel hatékonyan biztosítják a 62 ezer hosszú energiaelosztó hálózaton a felhasználók magas színvonalú, biztonságos energiaellátását. Meghatározó szerepe van abban, hogy a hálózatok fejlesztésével a Nemzeti Energiastratégiában meghatározott célok mind az energiaelosztás, mind a távközlés, mind a közlekedés terén megvalósulhassanak.
  • Madarász-Losonczy Bálint – Főosztályvezető - Aktív Mobilitási Főosztály - Miniszterelnökség
    Terület- és településfejlesztőként végezett 2014-ben, melyet később egy fejlesztéspolitikai tanácsadó posztgraduális képzéssel egészített ki. Először egy kisebb tanácsadó cégnél dolgozott, ahol térségi tervezéssel foglalkozott. 2016 óta foglalkozik kerékpározással, először egy háttérintézményben, majd 2017 óta minisztériumi keretek között. Céljuk és feladatuk, hogy Magyarországon minél többen válasszák a kerékpárt napi közlekedési eszköznek, illetve a kerékpár a szabadidő aktív eltöltésének minél fontosabb eszköze legyen.
  • Radó András – Senior Cabin Crew Recruitment Manager - Wizz Air
    András több, mint egy évtizede foglalkozik nagyvállalatok kommunikációjával. Belső kommunikációs auditokkal kezdte pályafutását, majd egy nemzetközi cég regionális belső kommunikációját fejlesztette. Szóvivőként, illetve jelenleg a toborzást támogatva 25+ országban képviseli a Wizz Airt. Minden helyzetben az őszinte, nyílt és egyértelmű kommunikáció híve. Véleménye szerint a kommunikáció nem csodafegyver, de nagyon sok kellemetlen helyzetet meg lehet előzni megfelelő kommunikációval, és hatékonyan lehet támogatni minden üzleti célt, ha a megfelelő helyen, a megfelelő üzeneteket közvetítjük.

Programok 2022