10:25 - 10:50
Panelbeszélgetés

Nők a turizmusban

A panelbeszélgetésben különböző életúttal rendelkező szakemberek mutatkoznak be, akikben egy azonban biztosan közös: mindannyian nőként állnak helyet a turizmusban. A beszélgetésből kiderül, hogy valóban könnyű-e nőként boldogulni egy „nőiesnek” tartott szakmában, valamint, hogy melyek azok a soft skillek, amelyeket nőként biztosan jobban érvényesíthetünk a turizmusban történő szakmai munka során. A panelbeszélgetésben elhangzó értékes gondolatok példaként szolgálhatnak a jövő generáció számára is.

Előadók:
  • dr. Ifi-Valde Orsolya – Alapító és fesztiváligazgató - Paloznaki Jazzpiknik
    1990-től angol és francia szakos idegenvezetőként dolgozott, majd a Malév-nál három év VIP váróbeli földiutaskísérés után légiutaskísérőként dolgozott 2005-ig, kisebb szünetekkel. Ilyen szünet volt a Malév torontói irodájában töltött egy év, illetve amikor a Flight Center nevű ausztrál utazási iroda egyik torontói irodáját vezette. 2004-ben költözött haza, befejezte jogi tanulmányaimat és nemzetközi jogi szakterületen jogászként dolgozott. A Paloznaki Jazzpiknik eközben született meg, eleinte a jogászi munkája mellett hobbiként, majd 2017-től főállásban a fesztivál szervezésével kezdett foglalkozni, ez azóta is tart.
  • Niszkács Anna – CEO – Gerbeaud Gasztronómia
    Annát már gyerekkorában a gasztronómia szeretete vette körül, szülei is a vendéglátás szerelmesei voltak, a szakma a vérében van. Pénzügy-számvitelt és marketinget tanult a Pénzügyi és Számviteli Főiskolán, majd a Corvinus Egyetemen és a New York University-n. 2000-től dolgozik a Gerbeaud Gasztronómia cégcsoportnál, ahol a szamárlétrát végigjárva 2017-től édesanyjával közösen, majd 2020 elejétől önállóan vezeti a céget, a Gerbeaud Kávéházat, az Onyx Műhelyt és az Émile éttermet.
  • Szilasi Ildikó – Ügyvezető-tulajdonos - Utazz Afrikába Utazási Iroda
    Szilasi Ildikó közgazdászként, antropológusként, és szellemi kulturális örökségvédelmi menedzserként szerezte diplomáit. 2002 óta foglalkozik Afrikával. A déli kontinens 54 országából 26-ban járt, utazott, kutatott, vagy vezetett turisztikai csoportot. 2013-ban alapította meg saját utazási irodáját, az Utazz Afrikába Utazási Irodát, mely egész évben nagy szakértelemmel, biztonságosan szervez utazásokat Afrika-szerte. Különösen népszerű desztinációjuk: Szenegál, Tanzánia és Zanzibár, Kenya, Madagaszkár, Algéria többek között. Ildikó Magyarország Tiszteletbeli Külgazdasági Tanácsosa Szenegálban, továbbá az Afrika Expo Budapest alapítója, amely az Utazás Kiállítás egyidejű rendezvénye.

Programok